Pressmeddelande 2010-09-28 Sveg

InformationPosted by Svegs IBK Tue, September 28, 2010 16:34:21

Med bara dagar kvar till seriepremiären så meddelar Svegs IBK, idag tisdag den 28 september 2010, att vi inte kommer kunna deltaga i div 2 spel kommande säsong.

Anledningen är att klubben inte har tillräckligt med spelare för att klara av denna säsong. Totalt har Svegs IBK endast sju spelare som är helt klara och i och med detta har vi beslutat att vi inte kommer kunna vara med i ett så högt seriespel som div 2. Vi har letat med ljus å lykta för att finna fler spelare till laget men utan att lyckats.

När vi i våras skulle anmäla lag till serien hade vi gott om spelare, ca 16 st, som svarade att dem kunde vara med. Men sen under sommaren så har det blivit avhopp och att hitta nya spelare har inte varit lätt. Det är skillnad om man jämför med storstadslagen som kan plocka in massvis med spelare.

En nackdel är att man måste anmäla lag till serien så tidigt på året. Säsongen är nästan precis avklarad och det börjas med andra sommarsporter som även inkräktar på vintersporternas månader. Nackdelen som vi syftar på är att man måste senast i maj anmäla laget till serien. På en liten ort som Sveg är tillgången på spelare begränsad och sen hinner nästan fyra månader gå innan serien startar. Under denna tid så hinner det hända mycket.

Vi har även haft denna diskussion uppe hos förbundet Jämtland /Härjedalen men dem måste ha dessa anmälningar så dem kan börja boka hallar osv. i god tid vilket vi inte kan förstå då de flesta matcherna spelas på helger och dessa borde i sin tur ha förtur. Vissa matcher spelas även under lagens träningar och då är det klubbarna som har fixat tiderna och inte förbunden, men rätta oss om vi har fel.

Så detta är något som vi önskar se ändring på i framtiden. För framtiden vill väl ändå att ha så många lag som möjligt i serierna?

Så nästa år får vi återigen börja om från början. På återseende då

Svegs IBK

Fill in only if you are not real

Posted by Tian Sun, July 10, 2011 22:39:37

Har hittat ett grymt bra managerspel på nätet.

Powerplaymanager heter det och just nu finns sporterna Fotboll & Ishockey tillgängliga.

Mer kommer att komma. Tennis, Basket, Handboll, Formel 1 mmm.

Kom igen och regga er på ett managerspel i toppklass !!

mvh Tian

Posted by joey Sun, October 10, 2010 17:54:55

Bit ihop och ta nya tag bara /Joey

Posted by IK Ljusdal Wed, September 29, 2010 16:44:22

Låter tråkigt. Ni får väl fylla en bil och åka till Ljusdal. Vi behöver fylla på truppen med 2-3 kvalitetsspelare!!!!