2010-02-19 Sundsvall City IBC U - Svegs IBK

MatchreferatPosted by Admin Fri, August 06, 2010 23:10:22
En tunn trupp gav sig iväg på fredagseftermiddan till Sundsvall för att lira lite innebandy.

Men för Svegs spelarna skulle det återigen bli mycket speltid. med sju utespelare skulle vi möta ett laddat Sundsvall som ville ha revanch sen senaste mötet.

Mats Lindblom skulle öppna måskyttet för Sveg redan efter 44 sekunder i första.

Sveg vinner första perioden med 4-5

I andra utökar vi ledningen snabbt genom Lars Nilsson till 6-4 sen började matchen att svikta och båda lagen hade många fina chanser och båda målvakterna gjorda fina räddningar.

Stefan Persson trampar i målgården i 17:e minuten och ordnar straff för Sundsvall som har chansen att komma tillbaka i matchen.
Backen Peter Rydberg som debuterade i Svegs målet idag skulle enkelt rädda Oscar Nordstrand´s straff

Efter straffen utökar istället Sveg till 7-4 genom Göran Lindblom och segern börjar tugga sig mot en seger.

Då händer det nåt.
18:33 gör Gustav Nordkvist mål efter en misslyckad rensning av Svegs backarna.
efter tekningen 18:33 dundrar Tobias Lusth fram och trycker in 6-7 bollen, matchuret står nu på 18:36.
Ny tekning, på nåt sätt lyckas Oskar Sjögren tråckla sig igenom försvaret och mellan benen på Svegsmålvakten rullar bollen in i mål. det är kvitterat i Höglunda hallen, Sundsvall gör tre mål på nio sekunder. och var med i matchen igen.

perioden slutar 7-7

I sista perioden är det jämt. Sundsvall tar ledningen men sveg lyckas sen göra två mål och går upp till en 9-8 ledning och sen kvitterar sundsvall till 9-9 . Sen drar Sveg på sig en femminuters utvisning och sen en tvåa. och Sveg spelar 5 mot 3. Sundsvall klarar bara av att göra ett mål under dessa fem minuter.

sista 10 minuterna skärper Svegs laget till sig och pumpar in matchens sista tre mål och vinner matchen med 12-10

Målskyttar Sveg
Lars Nilsson 4, Mats Lindblom 2, Christopher Dunerud 2, Mattias Rubensson 2, Göran Lindblom 2

Händelserapportering

Tabell

Sveg utökar serieledningen och har fortfarande en match mindre spelad.