Säsongs premiär IBFF - SVEGS IBK

MatchreferatPosted by Admin Fri, August 06, 2010 23:03:54
Säsongen startade på söndag den 27/9 och Sveg fick nog den tuffaste starten man kunde tänka sig.

Med endast 6 utespelare som kunde ställa upp åkte vi till Valla sporthall. Inte mycket att göra när skador, jobb och andra sporter står ivägen för spelarna

Vi började matchen lite defensivt och hade som mål att använda oss av IBFFs misstag, som skulle vara få denna match.
IBFF etablerade snabbt spel i Svegs zonen men vi tryckte bort deras spel och dom skulle inte få det lätt emot oss.

efter ca sex minuters spel gjorde IBFF 1-0 och ytterligare efter sex minuter 2-0. Sveg hängde på bra och hade även några avslut på mål.

första perioden slutar med 2-0 ledning till IBFF.

I andra perioden fortsätter vi att spela som vi kommit överäns om och vi får helt klart bättre spel och IBFF som börjar bli frustrerat över att inte ha större ledning än två noll.. Sveg hade många chanser bland annat en boll som rullade på mållinjen.
endast ett mål skulle det bli i andra perioden även det till IBFF

IBFF går till periodvila med endast 3-0 ledning och vi gjorde kanske en av dom bättre perioderna i SIBKs historia.

Tidigt i tredje lyckades IBFF göra mål och sen ökade dom trycket. Tröttheten började göra sig påminnd i den tunna härjedalstruppen och efterslängar började delas ut, från båda lagen men SIBK fick matchens första utvisning och IBFF utnyttjade powerplayet bra.
i tredje lossnade det för IBFF och dom vinner tillslut matchen med 9-1

IBF Frösön - Svegs IBK 9-1 (2-0, 1-0, 6-1)
Målskytt Sveg Lars Nilsson